Annonse:

Typer av Web hosting

Annonse:

Det finnes flere forskjellige hosting/webhotell løsninger som du kan bruke etter dine behov, her har vi listet opp forskjellige mest brukte typene.

webhosting

Delt hosting (Shared Hosting)

Delt hosting er den mest brukte typen av webhotell pr. idag og billigste metoden du kan finne deg.
Shared hosting fungerer på følgende måte at en nettside er plassert på samme server som mange andre nettsider, der det kan finnes flere hundrevis av nettsider. Vanligvis deler nettisder en felles pool av server ressurser, for eksempel RAM og CPU. Funksjonene som er tilgjengelige med denne typen tjenester kan være ganske enkel og ikke fleksibel i form av programvare og oppdateringer. Forhandlere (Reseller) ofte selger felles web hosting og web-selskaper har ofte forhandler kontoer for å gi hosting for klienter.

Virtual Private Server (VPS)

VPS også kjent som en Virtual Private Server (VPS), deler server ressurser i virtuelle servere, der ressurser kan allokeres på en måte som ikke direkte reflekterer den underliggende maskinvaren. VPS vil ofte bli tildelt ressurser basert på en server til mange VPSs forhold, men virtualisering kan foretas for en rekke grunner, inkludert muligheten til å flytte en container VPS mellom servere. Brukerne kan ha root-tilgang til sine egne virtuelle rom.
Brukeren er ofte ansvarlig for patching og vedlikehold av server (uovervåkede server) eller VPS kan skaffe deg serveradministrasjon oppgaver for kunden (administrert server).

Dedikert Hosting (Dedicated Hosting )

Dedicated Hosting, brukeren får sin egen web server og får full kontroll over det (brukeren har root-tilgang for tilgang Linux / administrator for Windows); Imidlertid bruker vanligvis ikke eier serveren. En type dedikert hosting er selvstyrt eller administrerte. Dette er vanligvis den minst kostbare for dedikerte planer. Brukeren har full administrativ tilgang til serveren, noe som betyr at brukeren er ansvarlig for sikkerheten og vedlikehold av sin egen dedikert server.

Forhandler Hosting (Reseller Hosting)

Colocation

Colocation ligner på dedikert web hosting service, men brukeren eier selve server maskinen, hosting leverandøren gir fysisk plass til ditt maskin og leverandøren ta av seg alt det andre. Dette er den kraftigste og mest kostbare typen web hosting service. I de fleste tilfeller kan colocation leverandøren gir liten eller ingen kundeservice direkte for sin klient maskin og gir kun de elektriske, Internett tilgang og lagringsanlegg for serveren. I de fleste tilfeller for Colo, ville kunden ha sin egen administrator gå til datasenteret på stedet å gjøre noe hardware oppgraderinger eller endringer.

Annonse:
503 views