Annonse:

Hvordan bruke WordPress Kategorier

Annonse:

Lær hvordan du bruker WordPress kategorier for å gruppere innlegg.

WordPress kategoriene er en veldig praktisk måte å organisere dine innlegg.
Du kan ha ordnede og underordnede kategorier gjør hierarkisk ordning av innleggene dine mulige. I tillegg til det, kan man etter være i mer enn én kategori. Dette gir deg stor fleksibilitet til å vise nøyaktig de innleggene du vil, akkurat slik du vil ha dem i widgets, menyer eller direkte i din WordPress tema.

 

Hvordan lage WordPress kategorier

Å opprette nye kategorier i WordPress, må du få tilgang til Innlegg -> Kategorier siden først.

wc1

På venstre side av siden vil du se en fane som lar deg lage kategorier. Fyll inn kategorinavnet, dens slug (vil bli brukt i kategorien URLer) og Legg til ny kategori knappen. For hensikten med denne opplæringen vil vi gjøre en ny kategori som heter Foreldre innlegg.

wc2

Da er det første kategori klar. Nå, la oss gjøre en underkategori av foreldre innlegg en navngitt Nevøer. Fyll ut navn og slug slik du gjorde med den første kategorien, men denne gangen velger foreldre innlegg som forelder for den nye kategorien. Deretter trykker du på Legg til ny kategori gang til for å opprette ny underkategori.

wc3

Hvordan tildele innlegg til kategorier

Nå har du kategoristruktur opprettet, så kan du legge til innlegg til kategorier. Det er to måter du kan gjøre dette. Den første er å åpne en bestemt stilling (eller skrive en ny) og plasser en avkrysningsboks i den kategorien du ønsker å tilordne den til.

wc5

Den andre måten er å massehandling legge innlegg til en kategori. For å gjøre dette gå til Innlegg -> Alle innleggene. Deretter velger de innleggene du vil legge til en kategori, klikk på massehandling kategorien Handlinger, velg Rediger og trykk til slutt på Bruk.

wc6

Når du gjør det, vil du få alternativer du kan justere for disse innleggene. En av dem er kategorier delen. Velg kategorien du ønsker å legge disse innleggene til, og klikk på knappen Oppdater.

wc7

Nå innleggene du har merket tidligere tilhører den kategorien du har valgt.

wc8

Annonse:
602 views