Annonse:

Hva er forskjellen mellom domene, webhotell og nettside?

Annonse:

Dine nettsted besøkende bruker ditt domenenavnet for å se ditt nettsted. Så enkelt som det ser ut, det er en prosess som skjer fra tid at nettstedet besøkende skriver i ditt domene og trykker enter.

webhosting

Når et besøkende skriver inn domenenavnet i en nettleser, er domenet deretter oversatt til din IP-adresse, så sender serveren som bruker nettstedet ditt filer, som nettleseren representerer dem som en typisk nettside. Du kan se at, uten hver av disse tre elementene, vil du ikke egentlig ha en nettside.

De tre grunnleggende deler som utgjør noen av de aktuelle dagen nettside er:

  • Domenenavn
  • Webhotell
  • Nettisde filer

Domenenavn

Datamaskiner kommuniserer ved hjelp av tall, kalt IP-adresser, for å kontakte hverandre, omtrent som du bruker et telefonnummer for å ringe et bestemt persons telefon. Domenenavn på internett er mye som oppføringer i telefonboken . Telefonboken forteller folk på jakt etter en forretnings hva oppføringene er bare som et domene forteller folk (dvs sine datamaskiner) at et domene er vert på serveren.

Uten et domene, ville du har å fortelle kundene at nettstedet ligger på en midlertidig url som 123.456.789.100/~mysite stedet for å bruke et domenenavn som mysite.com, gjøre nettstedet ditt vises uprofesjonelt og upraktisk.

Webhotell

Et webhotell er en tjeneste på en webserver som gjør en bruker i stand til å publisere filer på Internett. Det vanligste er å bruke et webhotell til å publisere hjemmesider. Plassen på webhotellet knyttes som regel til et domenenavn og inkluderer som oftest også e-postadresser. Webhotellet betjenes gjerne fra et kontrollpanel med et grafisk brukergrensesnitt tilgjengeliggjort over web. Begrepet impliserer såkalt delt hosting hvorpå mange kunder på samme server deler ressursene på denne.

Heldigvis er det pr. idag veldig enkelt å styre webhotell via enkle kontrollpanel som gjør installering og redigering av nettsider blir til et lek for alle. Eksempler på paneler kan være som Cpanel eller Plesk via enkle grensesnitt kan du med et par klikk operette ditt nettside eller blogg.

Nettside Filer

Nettstedet filene er hva dine besøkende og potensielle kunder faktisk ser når de åpner ditt nettsted slik som dine produkter og tjenester. Nettstedet filer er det samme som alle andre filer du vanligvis bruker, som en .jpg fotografi, eller .mp3 musikkfil. Skjønt, nettsted filer er også PHP filer eller HTML-filer, som er PHP-skript eller html sider.

Din webhotell server vet hvordan å lese disse filene, som forklarer hvordan nettsiden ser ut eller instruere serveren til å gjøre en rekke beregninger. Disse beregningene er ting som å finne ut hva bloggen artikkel den skal sende tilbake til betrakteren, eller hva forumpost det er ment å sende tilbake.

Annonse:
801 views